MENY tilbudsavis april 2024 - side 7 *

thumbnail - MENY tilbud  - tilbudsprodukter - Lime, agurk, løg, porre, purløg, rødløg, øl, IPA, rugbrød, brød, sild, bacon, æg, Crème Fraîche, sukker, tomatpure, chili, kørvel, timian, eddike, olivenolie, olie, saft, whisky, køkkenrulle. Side 7.
7 / 49

* Gyldig i alle MENY butikker.

Vis flere

Produkter i denne tilbudsavis

 
PORRESILD MED SYRLIG KØRVELMARINADE OG ÆBLE Antal: 4 pers. Tid: 20 min. + trækketid. Energi pr. person: 1035 KJ/247 Kcal. Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 4,2 g. Kulhydrat: 7,8 g. Fedt: 11,4 g. 1 glas marinerede sild – ca. 2 fileter eller 140 g. 1 porre. 1 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie. Salt og sort peber. ½ æble. 200 g creme fraiche 18 %. 1 stor håndfuld kørvel. 2 spsk. fintklippet purløg. 1 tsk revet citronskal. Tilbehør: rugbrød, æble og smilende æg. Tag sildefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem i 2-3 cm brede stykker. Skær porren i tynde skiver, og steg dem bløde i olie i ca. 10 min. ved middel varme. De skal ikke brune. Smag til med salt og peber, og lad dem køle lidt af. Skær æblet i tern. Rør creme fraiche sammen med finthakket kørvel, purløg og citronskal. Kom porre og æbleternene i, og krydr med salt og peber. Vend sildene forsigtigt i marinaden, og lad det trække i køleskabet i en time. Pynt med friske æblestykker, og nyd dem med rugbrød og evt. smilende æg. SILD I AGUACHILE Antal: 4 pers. Tid: 30 min. Energi pr. person: 472 KJ/113 Kcal. Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 3,3 g. Kulhydrat: 8 g. Fedt: 3,5 g. 1 glas marinerede sild – ca. 2 fileter eller 140 g. 1 agurk. Saften og revet skal af 1 lime (økologisk). 1 grøn chili – fx jalapeno. 1 håndfuld frisk koriander. 4 spsk. olivenolie. Salt. ½ rødløg. Limebåde og koriander til servering. Tag sildefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem i 2-3 cm brede stykker. Skær ¼ af agurken i tynde skiver og sæt til side. Skræl resten af agurken, og skær den i grove stykker. Kom dem i en blender eller minihakker sammen med limeskal og -saft, grofthakket chili, koriander og olivenolie, og krydr med lidt salt. Blend det, og hæld det over sildene. Skær rødløg i tynde skiver, og kom dem oven på sildene sammen med agurkeskiver, limebåde og lidt korianderblade. Du kan lave marinaden et par timer på forhånd, men den skal først på sildene lige inden servering for at bevare sin friske smag. TOMATSILD MED WHISKY OG BACON Antal: 4 pers. Tid: 20 min. + trækketid. Energi pr. person: 1157 KJ/277 Kcal. Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 6,9 g. Kulhydrat: 14,2 g. Fedt: 16,3 g. 1 glas marinerede sild – ca. 2 fileter eller 140 g. ½ løg. 2 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie. 2 store spsk. koncentreret tomatpuré. ½ dl vand. 2 spsk. sukker. 4 spsk. hvidvinseddike. 1 spsk. frisk timian. 4 cl whisky. Salt og sort peber. Tilbehør: 100 g bacon i skiver, rugbrød. Tag sildene op af marinaden, og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær dem i 2-3 cm brede stykker. Skær løg i tynde strimler. Varm olien i en lille gryde, og kom tomatpuré i. Lad det stege et minut, og tilsæt vand og sukker. Sluk for varmen, og kom løg, eddike, timian og whisky i. Krydr med lidt salt og peber, og hæld marinaden over sildene. Lad dem trække mindst 2 timer – og gerne natten over. Serveres med sprødstegt bacon og rugbrød. Perfekt til Se side 24. Cold IPA. 7 06-07_Sild_U12_02_24.indd 7 08/02/2024 08.58

Andre tilbudsavis MENY

Seneste tilbudsaviser