INSPIRATION
TIL DIN
GRILLMENU.
Med en gasgrill behøver du ikke løbe frem
og tilbage mellem køkken og terrasse.
Du kan lave det hele ved grillen, mens du
nyder solskinnet og gæsternes selskab.
TIP:
Ved koldhævet pizzadej
bruges en lille smule mindre
gær og koldt vand.
Lad derefter dejen hæve i
køleskabet i ca. 24 timer.
GRILL-PIZZA
4 PERS.
Ingredienser:
Pizzadej:
550 g type ‘00’ mel
300 ml lunt vand
12 g salt
12 g gær
2 spsk. olivenolie
Durummel til udrulning af pizza
Tomatsauce:
400 g hakkede/flåede tomater (1 dåse)
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg presset
1 tsk. salt (5 g)
1 spsk. brun farin (10 g)
Lidt sort peber
Fyld 1:
Klassisk med tomatsauce, mozzarella,
parmesan og hakket basilikum
Fyld 2:
Tomatsauce, skinke, cherrytomater,
pepperoni og mozzarella
Fyld 3:
Tomatsauce, pepperoni, mozzarella,
gorgonzola og rucolasalat
SÅDAN GØR DU
Tomatsauce:
Blend alle ingredienserne, til saucen er lind.
Pizzadej:
Bland vand, gær, salt og olie. Tilsæt mel,
og ælt til dejen bliver fast. Skær dejen i 4
stykker og rul til boller. Kom bollerne på
en plade med bagepapir, og dæk med et
viskestykke. Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved
stuetemperatur.
Når dejen er hævet, udrulles pizzadejen
på durummel. Kom den udrullede dej på
et stykke bagepapir, der tilklippes, så det
passer til pizzastenen. Kom til sidst det
ønskede fyld på pizzaerne.
Placer pizzastenen midt i grillen, og varm
derefter grillen op til ca. 300 grader ca.
10-15 min., før pizzaerne skal på grillen. Bag
pizzaerne i ca. 10-15 min. De sidste 3-5 min.
uden alu-pladen. Tjek løbende pizzaerne ved
at løfte dem, og sluk evt. den brænder, der
er lige under pizzastenen. Pizzaen er færdig,
når bunden er sprød og gylden.
25