S ALLING SU P E R
SALLING SL AGTERENS OPSKRIFT PÅ
JULEAND MED ANDESAUCE
4-6 personer
Aktiv tid: 30-45 minutter
Passiv tid: ca. 4 timer
Ingredienser:
1 and, ca. 3 kg.
2-3 madæbler
150 g svesker
2-3 skalotteløg
3-4 fed hvidløg
1 lille bundt rosmarin
1 lille bundt timian
Groft salt
Sauce:
Indmaden fra anden
2-3 gulerødder, groft skåret
2-3 rødløg, groft skåret
4-5 fed hvidløg, knuste
En smule frisk timian
1-2 spsk. mel
1 dl balsamicoeddike
2 dl vand
3 dl rødvin
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Rens anden grundigt indvendigt og udvendigt. Lad anden
tørre i 1-2 timer i køleskabet. Evt. dub den helt tør med
køkkenrulle for at sikre sprødt skind.
Rids skindet med en skarp kniv og gnid anden både
indvendigt og udvendigt med groft salt. Lad anden stå og
trække i 1 times tid inden stegning.
Skær æbler, skalotteløg og hvidløg i grove stykker og kom
det ind i anden sammen med de resterende ingredienser.
Luk anden helt til med kødnåle. Tænd ovnen på 120 grader.
Placér anden i en bradepande og kom den i ovnen i 2 timer.
Efter 2 timer kommer du indmad, gulerødder, løg, hvidløg
og timian i bradepanden og anden løftes nu op på en rist
over bradepanden.
Steg and og grøntsager i yderligere 2 timer. Anden
skal have en kernetemperatur på 70-75 grader. Vær
opmærksom på, at en økologisk and typisk skal have
kortere tid end en konventionel.
Lad anden hvile i 15-20 minutter inden den skæres op.
Andesauce:
Tag bradepanden med grøntsager og andefedt ud af ovnen
og skrab alt løst fra bradepanden med en træspatel. Hæld
det hele over i en gryde, hæld mel over og rør godt ved lav
varme. Hæld rødvin, vand og balsamico ved og varm det
hele op, så det akkurat koger. Si indholdet fra gryden over
i en anden gryde. Kog massen ind, til den har den rette
konsistens, og smag til med salt og peber.
Juletapas
PR. KUVERT
Minimumsbestilling
er 4 kuverter.
179,-
SALLINGS JULETAPAS
Hent din mad pakket og klar
i Salling Super
BESTIL DIN JULESTEG
på smagsalling.dk
Du kan også bestille pr. telefon eller i Salling Super.
Aalborg: 87 78 65 20 · Aarhus: 87 78 61 12
Klar til afhentning d. 22. eller 23. december.
BESTIL NEMT
PÅ SMAG SALLING.DK
her kan du også læse om hele vores
udvalg af hjemmelavede specialiteter
/ Confiteret andelår.
Saftigt, mørt og
smagfuldt. 2x225 g.
PR. PK. 65,/ Dansk Confiteret
andebryst. 1x270 g.
PR. PK. 59,/ Confiteret hel and.
2700-3000 g.
Skal kun have
ca. 45 min. i ovnen.
Bestil på smagsalling.dk eller brug QR-koden
PR. STK. 399,-
313