SMØRREBRØDSUGEN!
Vær med til at fejre smørrebrødsugen og sæt fokus på fuldkornet.
Traditionen tro hylder Fuldkornspartnerskabet igen smørrebrødet i uge 24.
Find inspiration og lækre smørrebrødsopskrifter på www.fuldkorn.dk.
Varmrøget dansk ørredfilet
er saltet og røget ørredfilet,
fremstillet af friske
regnbueørreder, opdrættet i
udvalgte dambrug i Danmark.
En traditionel røgning over
bøgeflis giver fileten en mild,
blød og fin smag
Ørredfilet med purløgsmayo
Opskriften er lavet specielt til REMA 1000
af Jesper Panorama fra
@panorama_mad_og_vin
Varmrøget
ørredfilet
80 g
12.150.00 pr. kg
REMA 1000
ekstra store
grønlandske rejer
eller panerede
ovnklare fiskefileter
Dybfrost
200-500 g
29.-
Fremgangsmåde:
Purløgsmayonnaise:
Ta' en ½ potte af purløgen og
hak det fint. Bland purløg og olie
sammen og blend det sammen
til det er helt grønt. Bland
mayonnaise og cremefraiche
sammen. Bland purløgsolien i,
til du får en flot farve og stadig
fast mayonnaise. Fyld gerne
mayonnaisen i en sprøjtepose
og stil den derefter på køl.
Hakket rødløg:
Pil løget og skær top og bund af.
Hak løget i små tern.
Friterede porrer strimler:
Skær tynde strimler af porren,
1-2 mm på langs. Friter
strimlerne i olien ved 180 grader,
til de er gyldne. I ca. 30 sekunder.
Brug eventuelt en stålsigte til at
have porrestrimlerne i, så er de
lettere at styre.
Ørredfilet:
Pak ørredfileten ud, og kontroller,
at den er fri for ben.
Anretning:
Smør brødet med lidt smør, læg
en lille håndfuld salat på brødet.
Så det dækker hele brødet.
Læg derefter ørredfileten på
brødet og tilpas fisken, så den
lige passer på brødet uden af
stikke ud over brødkanten. Derpå
en stribe mayonnaise på langs af
brødet. Nu lægges der en stribe
af de hakkede rødløg ved siden
af mayonnaisen. Herefter lægges
de friterede porrer over både.
Salat:
Pluksalaten af stilken, i stykker
på 2-3 cm.
Max. 145.00 pr. kg
10.-
Økologisk
dansk
hjertesalat
Kl. I
2 stk.
Ørredfilet med purløgsmayo
4 personer
Ingredienser:
• 4 ørredfileter
• 4 skiver fuldkornslogomærket
rugbrød
• Lidt smør til brødet
• 2-3 blade salat, gerne krølsalat
eller frisésalat 1 potte purløg
• 1 rødløg
• 1 dl mayonnaise
• 1 spsk. creme fraiche
• ½ dl olie, solsikke eller anden
smagsneutral olie
• 1 stykke porre på 4-5 cm, gerne
den grønne del
• 1 liter solsikkeolie til fritering
af porrer
5.00 pr. stk
Dansk purløg
i potte
Pr. stk.
Aalborg Fad, Jubilæum akvavit
eller Porse snaps
70 cl
7.- 109.155.71 pr. liter
17