NYE OPSKRIFTER
FRA DIABETESFORENINGEN!
Bliv inspireret samtidig med, at du støtter
Diabetessagen - f.eks. børn med diabetes.
Overskuddet fra salget går til forskning, kurser
for børn og unge med type 1-diabetes og deres
familier samt til rådgivning og oplysning.
I ”10 nemme med
forårets friske
grøntsager” sætter
vi fokus på nem
mad, der både er
sund og i sæson.
Opskrifterne kan
forhåbentlig
inspirere til at
komme videre
med at bruge
flere af de friske
grøntsager, som
foråret byder os
- og det giver
rigtig god
mening for
både krop
og klima.
10 nemme med forårets
friske grøntsager
25.-
30.10.-
Frilandsgris
Skinkekød
i tern
300 g
REMA 1000
flydende
plantefedtstof
500 ml
100.00 pr. kg
20.00 pr. liter
Partivare
One pot gris i kål
14
Danske
Lammefjordskartofler
1.5 kg
8.5.33 pr. kg
2 personer
Ingredienser:
• 1 lille porre (ca. 130 g)
• ½ lille spidskål (ca. 280 g)
• 1-2 gulerødder (ca. 100 g)
• 10 små kartofler (ca. 350 g)
• 200 g skinkekød i strimler
eller tern
• 1 spsk. flydende fedtstof
• 1 tsk. røget paprika
• ½ tsk. tørret timian eller
1 tsk. frisk
• 1½ dl bouillon
• Salt, peber
Pynt:
• 1 spsk. peanuts
Fremgangsmåde:
Snit porre og kål fint. Skær
gulerødderne i stave eller
skiver. Skær kartoflerne i
halve eller kvarte afhængig af
størrelsen.
Svits skinkekødet i fedtstoffet.
Tilsæt paprika. Tilsæt porre,
gulerod og kartofler, og lad
det svitse med i 2-3 min. Kom
kål, bouillon, salt og peber i, og
lad retten småkoge med låg i
12-15 min. Kartoflerne skal lige
netop være møre.
Hak evt. peanuts, og drys dem
over retten.
Variation: Du kan bruge
kyllingebrystfilet, kalkun
schnitzel eller oksekød i stedet
for skinkekød.
Brug hvidkål eller savojkål i
stedet for spidskål.