>>>>>>
KASPER: Jeg voksede op med to brødre, så
der skulle noget næring på bordet. Det
var i 70’erne og alle på min alder husker
måske, hvordan alle livretterne fra mormors køkken pludselig fik følgeskab af
pasta, ris og alt muligt andet. Selv elskede jeg min mormors grydestegte kylling
med nye kartofler, skilt sovs
og hjemmelavet
agurkesalat højt.
Det gør jeg stadig
og det er faktisk
fortsat en af min
og familiens favoritter. Det er en
ret, hvor fjerkræet
spiller den ultimative
hovedrolle.
Så fuglen skal
selvfølgelig være den bedste af den bedste. Jeg bilder mig faktisk ind, at jeg kan
smage, at den har haft det godt. Vi smager jo ikke kun med kroppen. Følelserne er altid med til bords og måske derfor smager den gode kylling fra OMHU,
i mormors version, stadig helt fantastisk.
Samtidig er jeg selv vild med Grækenland
og lige kommet hjem fra ferie der, så for
mig er spyddene her nærmest ferieminder, der kan smages længe efter, at vi er
tilbage i hverdagen igen.
der er også ren nostalgi. Stegt flæsk med
persillesovs og nye kartofler. Det er vel
Danmarks nationalret og faktisk stadig
min. Mange smider det i ovnen, fordi det
er nemt, men mit trick er at smide det på
panden og så bare vende det konstant.
Mad må godt tage lidt tid en gang imellem. Nydelsen ligger for mig også i at
gøre mig umage med tilberedningen. Det
gælder også en god kalvekotelet, som
den vi laver i dag. Kærligheden ligger i
krydderi og stegning og kalven vil også
gerne vendes mange gange. Det er jeg
sikker på.
KASPER: Når vi i MENY er stolte af vores
lyse velfærdskød, for kyllingen og for kalven, så er det jo på grund af kvaliteten
og den historie, der ligger bag opdrættet.
Begge har de to Velfærdshjerter, som er
garanti for, at dyrene
har haft en god opvækst med fri adgang
til frisk luft, foder og
vand. Opdrættet på
danske gårde, hvilket
giver en kort transport
fra gård til disk.
“FERIEMINDER,
DER KAN SMAGES,
LÆNGE EFTER AT
VI ER TILBAGE I
HVERDAGEN”
CHRISTIAN: Jeg har det næsten på samme
måde. Mine bedste barndomsmadmin-
CHRISTIAN: … Og så har
både kylling og kalv
haft tid og plads til at
vokse sig store i naturligt tempo inden slagtning. Det er rart at
kunne fortælle sine kunder, når nu man er
stolt af sit fag.
”
rdentlig
maden skal være o
og smage af noget
erne værd.
for at være kalori
Christian Nielsen
23
20-23_Minder_Spisetid_U31_04_22.indd 23
MENY – eller læs det og flere online her
17/06/2022 13.55