NAKKEKOTELETTER MED NEM BBQ-SAUCE
OG BAGTE KARTOFLER MED PURLØGSDRESSING
Antal: 4 pers. Tid: 1 time og 10 min.
Energi pr. person: 2897KJ/692Kcal. Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 7,1 g. Kulhydrat: 14,9 g. Fedt: 7 g.
½ dl ketchup. ½ dl HP Sauce. 2 spsk. sojasauce.
2 spsk. majsolie. 1 fed hvidløg, knust. Salt og sort peber.
500 g nakkekoteletter. 4 bagekartofler. 150 g creme fraiche 9 %.
1 lille bundt purløg. 1 spsk. sød sennep. 150 g Gestus salatmix.
2 spsk. olivenolie. 1 spsk. hvidvinseddike.
Rør en marinade sammen af ketchup, HP Sauce, sojasauce, majsolie og knust hvidløg og smag til med salt
og godt med sort peber. Smør marinaden på nakkekoteletterne, og lad dem trække, indtil de skal grilles.
Skrub kartoflerne, og dup dem tørre. Prik dem et par steder med en kødnål, og pak hver kartoffel ind i alufolie.
Læg kartoflerne i grillen ved indirekte varme i ca. 1 time. Du kan også bage dem i ovnen ved 200°C i en time.
Nakkekoteletter grilles ved direkte varme, ca. 4 min. pr. side. Rør creme fraiche sammen med fintklippet purløg og
sød sennep samt lidt salt og peber. Vend salaten med olivenolie og hvidvinseddike, og krydr med lidt salt
og peber. Skær et snit i hver bagekartoffel, og servér med creme fraiche-dressingen.
Øltip:
IPA
AMERICAN PALE ALE
LAGER
Fredag
så skal d
er grilles
19
13-19_Madplan_U31_04_22.indd 19
MENY – eller læs det og flere online her
17/06/2022 13.53