Sådan fletter du
kagehjerter
1. Start med at rulle en hvid kagedej og en brun
HONNINGHJERTER
uden fordej
Sådan gør du
Smelt 500 g honning i en gryde. Bland 500 g mel,
2 tsk hjortetaksalt samt krydderier (1 tsk nelliker,
1 tsk stødt kardemomme, 2 tsk kanel, 2 tsk stødt
ingefær) i en skål og rør det herefter ud i honningen.
Rør nu 10 g gær ud i 2 æggeblommer og 2 tsk potaske
ud i 1 tsk vand. Tilsæt begge dele til dejen, som nu skal
hvile 2 timer ved stuetemperatur. Rul dejen ud
i 1 cm tykkelse og stik hjerter ud med en form.
Bag ca. 10-12 min ved 180°C i alm. ovn.
De færdigbagte, afkølede hjerter pensles med
smeltet chokolade og pyntes evt. med krymmel
og glasur.
kagedej flad mellem to stykker husholdningsfilm.
Dejstykkerne skal være ca. ½ cm tykke. Stil nu de
flade stykker på køl i en time, og skær dem herefter ud i 4 strimler på ½ cm tykkelse hver. Byg
nu en 4x4 ”blok” af skiftevis brune og hvide
kagedejsstrimler.
Tip
Du kan tilføje stjernanis
og appelsinskal til dejen,
hvis du ønsker en endnu
mere krydret aroma
2. Brug den resterende brune og hvide kagedej
til at lave hjertets buer. Det gør du ved at rulle en
pølse i hver farve, halvere pølserne på langs og
sætte dem på din 4x4 blok.
3. Skær nu dejen ud i hjerter på ca. ½ cm tykkelse
og bag dem på bagepapirsbeklædt bageplade
i ca. 12 min.
Find hele opskriften på
kop-kande.dk/inspiration
11