Imerco tilbudsavis - IKKE LÆNGERE GYLDIGE - side 59 *

thumbnail - Imerco tilbud  - tilbudsprodukter - bord. Side 59.
59 / 69

* Gyldig i alle Imerco butikker.

Vis flere

Produkter i denne tilbudsavis

 
Brødbagning i støbejern Måske har du prøvet at bage brød i en støbejernsgryde, der holder på fugten under bagningen og nærmest fun- gerer som en lille dampovn. Nu har Le Creuset designet en klokkeformet bagegryde til netop det formål, så du nemt kan bage endnu mere svulmende og sprøde brød. 7 ØLANDSHVEDEBRØD Dejen skal stå ved stuetemperatur i 12-15 timer inden bagning. Brødet bages i brødgryde - først med låget på, så fugten fra dejen indkapsles og sikrer en flot ophævning, og til slut uden låg, så brødet får en sprød skorpe. 1 stk. 3½ dl koldt vand 1 dl kærnemælk 2 g gær (svarende til en ærts størrelse) 350 g hvedemel 2 gode tsk. havsalt (10 g) 150 g fuldkornsølands hvedemel Hæld vand og kærnemælk i en røreskål, og rør gæren ud i vandet. Tilsæt al hvedemelet, og rør rundt, så vand og mel blandes. Tilsæt derefter salt og fuldkornsmel. Ælt nu på en røremaskine med dejkrog i 10-15 minutter ved mid- del til høj hastighed, indtil dejen er ble- vet elastisk og slipper skålens sider. Pensl en rummelig skål med låg med neutral olie, og hæld dejen heri. Læg låg på skålen, og lad dejen stå og hæve på køkkenbordet natten over, i 12 til 15 timer. Kortere tid hvis det er varmt. Den skal hæve til over det dobbelte. Hæld forsigtigt dejen ud på et melet bord. Fold dejen ind over sig selv, først den ene vej og så den anden, og spænd så brødet op, ved at skubbe kanterne ind under brødet hele vejen rundt med et par dejskrabere i metal eller plastik. Placér brødet oven på en bunke mel på køkkenbordet, og lad det efterhæve lidt, mens bagegryden varmer op. Sæt bagegryden i ovnen, og tænd ovnen på 260° ved varmluft. Lad bage- gryden stå i mindst 20 minutter i den varme ovn. Tag bagegryden ud af ovnen. Løft låget af, og løft så dejen over på bunden - brug dejskraberne. Læg det varme låg på igen, og sæt bagegryden tilbage i den varme ovn. Bag brødet i 30 minut- ter. Tag derefter låget af bagegryden, og bag brødet i yderligere 10-15 minut- ter uden låg, til det er smukt mørkgyl- dent på toppen. Lad brødet køle på en bagerist. OLE CREUSET Brødform Med låg. Støbejern. Cerise, mat sort eller vulcanic. 1859⁹5 59

Andre tilbudsavis Imerco

Seneste tilbudsaviser