DRØMMEMASKINE
58
wilfa
Probaker
køkkenmaskine
Grå eller sort.
6499⁹5
TIL HJEMMEBAGEREN
Er du også bidt af en gal surdejsbager og vild med at bage brod
og kage? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på en ny
maskine til hjemmebrug, der er designet, så hjemmebagere kan
ælte lige så gode deje, som de professionelle.
Sådan kan du se at
dejen er færdigæltet
Når du bager hvedebrød, er det
afgørende for det færdige
resultat, at dejen er æltet nok,
og har dannet et stærkt gluten-
netværk. Det kan du tjekke ved
at tage en lille klump dej,
og strække den ud mellem
fingrene. Hvis dejen kan
strækkes ud, til den er nærmest
gennemsigtig, uden at gå
i stykker, er den
færdigæltet.
Tip
bager op. Alt sammen så du kan bage luftige, seje
og saftige brød med splintrende krumme, ligesom
dem, du kender fra gourmetbagerierne.
Wilfa Probakers roterende skål rummer 7 liter,
og kan uden problemer klare en dej på 5 kg, da
maskinen har 700 watt motor, som normalt ikke
bruges i køkkenmaskiner til det private marked.
Oveni det er maskinen designet med et lavt tyng-
depunkt i netop æltekrogen, hvilket betyder at den
står enormt stabilt, selv ved æltning af store, tunge
deje på høj hastighed.
D
et er selveste det norske Bage- og
Konditorlandshold, der har assisteret Wilfa i
skinens system er da også inspireret af de bedste
industrimaskiner, hvor både skål og krog roterer
samtidig, og derved sikrer en optimal æltning.
En feature der vil være særligt banebrydende
for dig, der bager surdejsbrød, hvedebrød og
andet, der kræver lang æltning af dejen for at ind-
arbejde fugt og opnå det eftertragtede gluten-
netværk, der holder på luften, når dejen hæver og