ega
Kun hos os
ego
VG 10 strygestål 20,3
cm. Damascus Carbon
strygestål. Anbefales
af det Danske Kokke
Landshold. 399⁹5
56
PAS PÅ KNIVEN
Kniven er dit måske vigtigste køkkenværktøj, og en god kniv kan
du have for livet. Men hvordan passer du bedst det uundværlige
værktøj? Vi guider til den skarpeste kniv i skuffen.
KNIVBLOK, MAGNET ELLER SKUFFE?
En knivblok i et flot design kan skabe stemning
i dit køkken, men rent værktøjsmæssigt er det
ikke den bedste opbevaringsløsning. For når du
trækker kniven op og ned i blokken, slider det
hver eneste gang på knivens æg (den skarpe
side af knivens blad). Køkkenskuffen er heller ikke
optimal, da knivene
og nænsom metode, der holder kniven skarp i
hverdagen. Forestil dig at knivsæggen består af en
masse bittesmå børster, som stritter i alle retninger
og derfor giver modstand, når kniven skærer igen-
nem tomaten. Det er dem, du stryger "med hårene"
og dermed lægger ned med strygestålet. det
evt. til en daglig vane at give kniven et par strøg
med strygestålet inden
du laver mad.
dels skurrer mod og
Er kniven blevet rigtigt
sløv, skal du have gang
ridser hinanden og
dels er der fare for
at du skærer dig,
når du rækker ned i
bunken efter dem.
Du passer bedst
på dine knive ved
at hænge dem på
en knivmagnet, og
dér har du samtidig
overblik over hvilke
knivmuligheder du
har, når du er i gang i
køkkenet.
i en slibesten eller en
knivsliber, som sliber
noget af selve stålet.
Ligesom et stykke sand-
papir sliber partikler af
træ, sliber en slibesten.
eller knivsliber det
gamle slidte lag metal af
kniven, så den bliver så
god som ny. Her er det
vigtigt at slibevinklen
er korrekt og v-formet,
så kniven spidses mod
æggen og bliver skarp
igen. Mange kniv-
slibere hjælper dig helt
automatisk med den del.
SKAL DER STRYGES
ELLER SLIBES?
Det er forskel-
ligt hvor hurtigt
knivblade mister
deres skarphed. Det
afhænger meget af,
OG SÅ ER DER
RENGØRINGEN...
hvad kniven bruges til- og hvordan du behandler
den, når den ikke er i brug. Når en kniv bliver sløv,
mærker du at der skal bruges flere kræfter - bladet
glider måske ikke længere lige igennem tomaten,
og den klemmer tomatsaft ud på skærebrættet.
Så er det tid til en slibning! Oftest er det kun
knivsæggen der er sløv, og så kan du nøjes med at
stryge den med et strygestål. Det er en både enkel
Når du er færdig med at bruge dine gode knive,
skal de vaskes op, og her er der kun ét at sige: Vask
altid knive op i hånden - aldrig i opvaskemaskinen.
De kemikalier, der bruges i opvaskesæbe, ødelæg-
ger knivstålet over tid og gør det sløvt. Så brug
et mildt håndopvaskemiddel, og tør kniven af i et
viskestykke med det samme.
Kun hos os
ny Shar
FISKARS
Any Sharp
COOK&BAKER
Whetstone Premium sliber Sliber alle
knivene i dit køkken. Sættet indeholder
slibesten, non-slip opbevaring til slibe-
sten, holder til sikring af 26° slibevinkel
og læder til efterpolering. 599⁹5
Pro knivsliber 6x6 cm.
Sliber lige og bølgede
knivblade. Slibebladene
har en vinkel på 20 grader.
Testvinder. 249⁹5
Knivsliber Med 2 sten. Den ene sten har
et lag af industridiamanter, som giver en
grovslibning. Den anden sten er en fin
keramiksten, som sikrer den sidste finish
på knivsægget. 199⁹
Tip
H.M
H.W.LARSEN
Du kommer langt med et strygestål og en knivsliber
derhjemme. Men du har også altid mulighed for at
få professionel knivslibning i din Imerco, som samar-
bejder med H.W. Larsen. Du afleverer blot knivene i
din lokale Imerco, og så sørger vi for resten.