50
ALT PA EN PANDE
Hvis vi selv skal sige det, er det her
geniale sommerdesserter. Overdådige at se på og
samtidig utroligt nemme at lave - og servere.
Desserterne tilberedes nemlig direkte i panden
og sættes også på bordet i den.
Prøv også at fylde
halve abrikoser
vendt med lidt
sukker i bunden
af panden under
marengsen, så de
bages med og det
bliver en pavlova
surprise.
Tip
GREEN PAN
Premiere pande 24 cm. 3PLY rustfrit stål
med stålhåndtag som kan gå i ovnen op til 220° C,
og keramisk belægning forstærket med diamanter.
Til alle komfurtyper - også induktion. 799⁹5
Tænd ovnen på 100° varmluft. Pisk
æggehviderne ved middel hastighed på
en elpisker eller røremaskine, til
marengsen former bløde toppe.
Tilsæt så sukkeret ske for ske ved lav
hastighed, til al sukkeret er brugt og
marengsen er skinnende, stiv og uden
sukkerknas. Tilsæt citronsaft og
majsstivelse, og pisk hurtigt i.
Smør en ovnfast pande (24-26 cm i
diameter) med smør. Klip et stykke
bagepapir med samme diameter som
panden, og læg det i bunden.
Top marengsen herpå - lad den ikke gå
PANDEPAVLOVA MED
ABRIKOS OG LEMONCURD
4-6 personer
Pavlova kan toppes med de frugter og bær,
der er i sæson. Er de meget sødmefulde, så
erstat 1 dl af fløden med græsk yoghurt, som
vendes i flødeskummet for mere friskhed
Pavlova
4 æggehvider
235 g sukker (hvidt!)
1½ tsk. majsstivelse
1½ tsk. citronsaft
Fyld
3 dl piskefløde
6 friske eller tørrede abrikoser
1-2 spsk. usaltede pistacienødder
1/2 glas lemoncurd
200 g hindbær
evt. spiselige blomster
helt ud til kanten af panden, men
efterlad 2 cm luft hele vejen rundt, så
der er plads til at vokse. Form til en
kuppel med en bagespatel, og lav en
fordybning i midten til fyld.
Sæt panden i den varme ovn, og bag i 2
timer. Sluk så for ovnen, og lad den stå i
ovnen og køle helt af, ca. et par timer
Pisk fløden til skum, og kom den på
pavlovaen. Dryp lemoncurd over fløde-
skummet, og top med kvarte abrikoser,
hindbær og hakket pistacie.
Servér straks.