GRILLMAD
IGRILLFAD
Et fad, der tåler grillens intense
varme, er et must i grillsæsonen.
Til råvarer, der falder mellem rillerne
i grillristen - eller falder fra hinanden
i mødet med varmen og har brug for
en støttende bund. Og til retter,
som skal tilberedes, så saft, kraft og
smeltet hvidløgssmør holdes inden-
bords! Som den vidunderligt som-
merlige fadservering her.
GRILLEDE JOMFRUHUMMERE
MED ÆRTER OG MYNTE
Til 4 personer
GRILLEDE JOMFRUHUMMERE
12 jomfruhummere
3 fed hvidløg
75 g smør
salt og friskkværnet peber
2 citroner
400 g ærter i bælg
1 håndfuld ærteskud
1 håndfuld frisk mynte
48
Læg jomfruhummerne på et skærebræt
med ryggen opad. Træk ud i halen,
så jomfruhummeren er udstrakt, og flæk
den på langs. Fjern den sorte streng i mid-
ten. Læg de flækkede jomfruhummere i et
fad, som tåler grillvarme, med kødsiden
opad. Krydr med salt og peber, og fordel
finthakket hvidløg og smørklumper
over dem.
Skyl ærteskud og mynte, og skyl
ærtebælgene, og åbn dem.
Sæt fadet på en varm grill over direkte
varme, og læg de halve citroner på
grillristen ved siden af med skærefladen
nedad. Læg låg på grillen, og grill jomfru-
hummere og citroner i 4-5 minutter.
Tag citroner og fadet med jomfruhummer
ud af grillen, og vend forsigtigt jomfru-
hummere og hvidløgssmør med ærteskud,
mynte og de åbnede ærtebælge.
Servér med grillede citroner og
mayonnaise smagt til med revet citronskal.
VI
FRANCE
Kun has as
orcelaine depuis 1818
Stegefade 2-pak. 32x17 cm. Porcelæn. 799⁹
LLI