Grønt
grillsaar
Hvem siger, at
der altid skal
kød eller fisk på grillen..?
(Næsten) alt kan grilles, og det
grønne er et både lækkert og
sommerligt alternativ til den
klassiske grillbøf. Spis de grønne
sager som selvstændige retter eller
servér dem som tilbehør til andet
godt fra grill.
GRILLET SPIDSKÅL
Skær spidskålen i kvarte - lad
MED YOGHURT OG stokken holde sammen på
PEBERROD
stykkerne. Pensl med solsikke-
olie på alle flader, og drys med
salt og peber.
Til 4 personer
2 spidskål
2 spsk. solsikkeolie
havsalt og peber
saft af 1/2-1 citron
3 spsk.god olivenolie
1,5 dl yoghurt naturel
10 cm frisk peberrod
revet skal af 2 citroner
3 spsk. saltede, ristede
græskarkerner
Tænd for gasgrillen og lad den
blive varm lad temperaturen
være omkring middel eller 200
grader. Læg de kvarte spidskål
på grillristen, læg låg på grillen
og giv dem 1-2 minutter på
hver side ved direkte varme, så
de får grillstriber.
Træk derefter spidskålene ud
på risten, så de får indirekte
varme, og dryp med lidt citron-
46
saft. Grill under låg til kålen er
næsten mør - men stadig med
lidt bid, ca. 12-15 minutter.
Arranger de grillede spidskål
på et stort fad. Dryp med
olivenolie og lidt frisk citron-
saft.
Rør yoghurt med lidt salt, og
lav striber af yoghurtdressing
over de lune spidskål. Riv mas-
ser af frisk peberrod og fint-
revet citronskal over kålen, og
afslut med et drys græskarker-
ner. Servér som selvstændig
grøn ret eller som tilbehør.
morsø
Forno Medio gasgrill
55x42,5 cm. Antracitgrå aluminium
med ellipseformet grillrist i støbejern -
grilloverflade 42x48 cm. Med piezo-tænding.
2 brændere, skorsten og stegetermometer.
Anvendelig med propan- og butangas. 5 års
garanti. 30 dages tilfredshedsgaranti. 54999⁹5