SÅDAN BLIVER RAVIOLI PERFEKT
• Lav altid ravioli straks efter du har kørt pastadejen flad på
pastamaskinen, så pastapladen er så elastisk som muligt og kan
strække sig over raviolifyldet. Lad ikke pastaen tørre først, som
ved visse andre pastatyper.
• Pensl lidt vand rundt om fyldet på pastapladen, inden du lægger
endnu en pastaplade ovenpå, så klistrer pastaen bedre sammen.
• Sørg for at klemme pastaen godt ned omkring fyldet, så der ikke
er luftlommer inde i raviolien. Luft udvider sig under kogning, og så
risikerer raviolien at sprække.
• Kog ikke ravioli for længe! Når det gælder frisk pasta, er 2-4 minut-
ter som regel nok, men test efter et par minutter - bare tag en bid
af kanten, og tjek at pastaen er kogt tilpas. der kødfyld i raviolien,
så skær den over, så du kan sikre dig at fyldet er gennemtilberedt.
• Prøv denne showstopper og lav én stor ravioli på 10x10 cm per
person. Fyld raviolien med blancheret, drænet spinat og ristede
hakkede svampe, og lav så en lille fordybning, og slå en ægge-
blomme oveni. Når man får den store ravioli serveret og skærer
den over, drøner det ud med flydende lun, æggeblomme... Lav
dog altid én prøveravioli først og test kogetiden inden gæsterne
kommer så blommen stadig er flydende.
99
Ravioli er perfekt gæstemad,
fordi man stadig spiser afslappet
pasta men samtidig i en mere fancy form.
De fleste gæster bliver begejstrede for
hjemmelavet pasta!
- TIMM VLADIMIR
Kun hos os
TIMM VLADIMIR
KITCHEN
Pastamaskine
15x20x22 cm. Rustfrit stål.
599⁹5
Dørslag
27 cm. Rustfrit stål.
349.⁹5
OPSKRIFT
RAVIOLI MED
RICOTTA OG SPINAT
Til 4 personer
PASTADEJ
400 g tipo 00-hvedemel
4 æg str. m/l
en knivspids salt
RAVIOLIFYLD
50 g smør
1/4 bundt salve
200 g friske spinatblade
200 g ricotta
60 g revet parmesan
revet skal af 1 citron
salt og friskkværnet peber
Bland mel, æg og salt, og ælt til en glat dej.
Brug gerne en røremaskine eller en foodpro-
cessor, hvis du har æltekniv til den. Du kan ikke
bruge den almindelige kniv her. Pak dejen ind i
film, og lad den hvile 1 time på køl.
Brun smørret sammen med salviebladene i en
lille kasserolle. Det må endelig ikke blive sort!
Overhæld spinatbladene med kogende vand
fra elkedlen, så de falder sammen. Klem væden
fra spinatbladene, og hak dem groft. Rør ricot-
ta med spinat, revet parmesan, revet citron-
skal, salt og peber. Smag fyldet til.
Del pastadejen i passende stykker, gør den lidt
flad med hænderne og kør den gennem pasta-
maskinen. Begynd på tykkeste niveau, og kør
din pasta igennem her 2-3 gange. Fold den på
midten hver gang du kører den igennem - så
bliver dejen smidigere og mere kogefast. Gen-
tag processen på pastamaskinens næste
niveau, og herefter kan du nøjes med at køre
den igennem én gang på hvert niveau. Slut
gerne af på minimum næstsidste niveau, så
dejen ikke bliver for tynd.
Når du har to lange tynde pastaplader, lægger
du fyld på den ene med passende mellemrum.
Brug ca. 1 tsk. fyld pr. ravioli. Fugt pastaen med
en pensel med vand, og læg den anden pas-
taplade ovenpå. Klem al
luften ud, og udstik
raviolier med
udstikkeren.
Kog raviolierne i rige-
ligt vand med salt i 2-3
minutter. Servér de varme
raviolier med brunet salvie-
smør.
37