34
KUNSTEN
AT SERVERE
PASTA
Pasta kan tilberedes på alverdens måder - og både
spille rollen som den simpleste hverdagsmad og som
stjernen i en sommermiddag med gæster på
terrassen og vin i glasset. Ofte er det faktisk
anretningen, det handler om.
Tip
OPSKRIFT
Skyl tomaterne og kom dem hele i et ovnfast fad. Giv hvidløgsfeddene et
tryk med den flade side af bladet på kokkekniven, og læg dem ned til
tomaterne. Vend med olivenolie, eddike, sukker, salt og peber. Bag tomaterne
i ovnen ved 180 grader i 25 minutter. Tag tomaterne ud, og lad dem køle lidt.
Sæt vand over til pastaen.
Kom persille, ramsløg, hvidløg, hasselnødder, revet citronskal samt lidt salt og
peber i en foodprocessor, og blend det til en grov pesto. Smag til med salt.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Vend den kogte spaghetti
med halvdelen af pestoen i en stor blandeskål. Fordel spaghettien i fire
pastaskåle, og top med resten af pestoen og de bagte tomater. Afslut med
at rive parmesan over retten, og servér straks.
evatrio
Legio Nova pastaskål 4-pak. 20 cm. Hvidt porcelæn. 10 års porcelænsgaranti. 599⁹⁰
Legio Nova bestikæske 16 dele - 4 kuverter. Mat rustfrit stål. 899⁹5
Servér gerne pasta i en
pastaskål eller dyb tallerken,
der kan holde på eventuelle
saucer og samtidig agere
smuk støtte for pastaen.
SPAGHETTI MED
RAMSLØGPESTO
OG BAGTE TOMATER
4 personer
Bagte tomater
500 g cocktailtomater
3 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
salt og peber
Ramsløgspesto
4 håndfulde persille
10-15 blade ramsløg
1 fed hvidløg
120 g hasselnødder
1,5 dl olivenolie
revet skal af 1 stor citron.
Desuden
400 g spaghetti
parmesan til servering