SMAG FRA
INDERST TIL
YDERST!
Det er slut med marinering i flere timer og bbq-smag
der kun sidder i overfladen! For bevæbnet med en
marinadepistol skyder du marinade direkte ind i kød, fisk
og fjerkræ, lige inden det skal grilles og skaber på den
måde øjeblikkelig velsmag fra inderst til yderst. Du kan
bruge en hvilken som helst ”våd” marinade – hjemmelavet
eller færdigkøbt – og 3 minutter efter injektion er det
marinerede klar til grillen, ovnen eller stegepanden.
Salad bowl med
sojamarineret laks
TIL 4 PERSONER
4 små laksefileter med skind
1/2 ampul færdig marinade eller
hjemmelavet marinade rørt af
3 spsk sojasauce, 2 spsk sesamolie, 1 fed presset hvidløg, lidt
salt og lidt stødt chili
2 spsk neutral olie, f.eks.
solsikkeolie
1 mango
2 modne avocado
1 lille agurk
4 forårsløg
1/2 bundt frisk koriander
1 lille spidskål
1 spsk. sesamfrø
2 friske lime
ekstra sojasauce til servering
Injicer marinaden i laksefileterne
ved at stikke marinadepistolen ind
på den lange led og trække den
igennem fisken, så marinaden
fordeles. Pensl skindsiden med
neutral olie. Lad fileterne trække i
3 minutter. Grill dem så på skindsiden på en varm grill i ca. 10-15
minutter alt efter tykkelse. Vend
dem forsigtigt rundt og giv dem 30
sekunder på kødsiden, lige inden
de er færdige.
Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern. Skær også avocado i
tern. Skær agurken i små stænger
og snit forårsløg og koriander fint.
Snit spidskålen fint, og fordel den i
4 serveringsskåle. Top med mango,
avocado, agurk, koriander og forårsløg. Og til sidst den grillede
laks, som du evt. kan brække lidt i
stykker med en gaffel. Drys med
sesamfrø, og servér straks dine
salad bowls med halve limefrugter
og sojosauce, til at dryppe
salaten med.
IMERCO KØKKENTIP
Hvis du vil gøre salaten endnu
mere mættende, kan du tilføje
en bund af afkølede kogte ris.
18