Mors dag tilbudsaviser og tilbud

I øjeblikket er der ingen gyldige tilbudsaviser

Mors dag - Forhandlere

Mors dag

Mors dag er en af de årlige mærkedage, der har en speciel plads i langt de fleste hjerter og sind. På denne dag har man stor mulighed for at sige tak til mor (som jo er det bedste i verden)Den nyere tradition med at fejre mor stammer helt tilbage fra 1872 hvor den amerikanske forfatter Julia Ward Howe. Dagen var oprindeligt tiltænkt at skulle være en hyldest til fred, men i årene efter kommer Anna Jarvis ind i billedet. Hun udbredte både sagen og dagen, og hun arbejdede blandt andet for at forbedre mødrenes sanitære forhold og mindske børnedødeligheden, og naturligvis også for at hædre det store arbejde, som langt de fleste mødre med hjerte udøver i deres vigtige gerning. Hun fik gennemført en fast mors dag, og skikken bredte sig hurtigt. Mors dag blev hurtigt så populær, at den i 1914 blev ophøjet til national helligdag i USA.
Traditionen omkring mors dag kan faktisk føres endnu længere tilbage, idet man allerede i 1600-tallet, på en fast dato, nemlig i den fjerde søndag i fasten afholdt ”Mothering Sunday”. På denne specielle dag fik alle børn og unge fri fra deres tjenestested, så de kunne besøge deres ”mother church” - og dengang var det ofte den eneste dag på hele året, hvor hele familien kunne være samlet. 

Hvornår er det Mors dag?
Her til lands ved man altid hvornår dagen kommer, idet Mors dag altid falder på den 2. Søndag i Maj.
Traditionen blev i 1910 hentet ind i Danmark fra det store udland til klippeøen Bornholm, hvor man hos baptistmenigheden i Rønne inviterede til ”Moders Dag”. 400 mennesker deltog i fejringen af den første rigtige danske mors dag med blandt andet citater og digte.
I 1929 blev der gjort mere ved at udbrede dagen, så hele landet kunne være med, idet rigsdagsbetjent Christian Svenningsen, tilføjede traditionen nogle af sine egne ideer i regi hos foreningen ”De Allieredes Danske Vaabenfæller”. Her begyndte man med at indsamle penge til krigsenker og mødre, der havde mistet deres søn. Svenningsen havde været soldat i USA under 1. Verdenskrig og havde set mange forfærdelige ting og skæbner. Senere begyndte pengene fra indsamlingerne så at tilfalde ”Mødrehjælpen”, og detailhandlen tog traditionen til sig med små gaver i form af blandt andet blomster, chokolade, kort etc. - og Bing & Grøndahl har siden 1969 produceret årlige mors dags platter.

Seneste tilbudsaviser