BESTIL PÅ DGFS .DK
HOTEL OG RESTAURANT
GA ST RON O M I S KE O ST EKA SSE
FR A N ATUR M Æ LK
De Udvalgte – En serie af 6 ostekasser
Svært ved at vælge? Naturmælks nye gourmet- kasser med vores lækreste økologiske specialoste gør det let at vælge rigtigt. Kassen indeholder fire af vores mest
spændende kvalitetsoste, som er udvalgt for at give dig størst mulig variation i type,
stil, anvendelse og smags- udtryk.
Kom med DE UDVALGTE på opdagelse i Naturmælks økologiske osteunivers.
Prøv f.eks. De udvalgte Nr. 3 der består af:
Rå Hathor
Råmælksosten fremstilles af rå-mælk fra de ca. 180 køer,
der græsser på Evald og Erenes Vestergaards gård ” Lille
Tanghus”. Og her ligger Osteriet Hinge.
hvilken gård, mælken kommer fra. Mælken kommer fra
glade køer, der om sommeren har græsset på marker
tilsat med forskellige urter. Det er ganske enkelt og helt
naturligt.
Osten lagres og modnes på kitlagrene i minimum 9 mdr.,
hvor osten under den lange modningsproces, i de særlige
indrettede modningsrum, opnår en helt unik ren smag,
en smuk struktur og sine karakteristiske krystaller.
Høost Natura har en flot rødlig farve, fra rødkitten og
indeni er den elfenben farvet. Proteinerne der udvikles
over modningstiden fremkalder krystal effekten- den
knasende smag- i osten.
Produktionen af råmælks oste i Danmark er unik.
Smagen vurderes af vores forbrugere til “abrikosagtig,
nøddeagtig smag, pikant, som en primadonna ost”…. så
bedøm selv!
Lagring: 36 uger
Smag: En let syrlig smag tilsat noter af søde frugter og
nødder.
Lagring Høost Natura: min. 12 måneder.
Smag: abrikosagtig, nøddeagtig smag, pikant.
Kong Bars
Røde Kristian
Barsø-osten Kong Bars er blevet en fast Goudan- ost
med et fedtindhold på ca.45+/26%. Den lagres i minimum
12 uger. Ostens smag er rig på aroma, dyb, sødlig med et
frugtigt strejf og langvarig eftersmag. Skorpen er
naturlig, og farven er let gullig, der varierer i farveintensitet
med års- tidernes skiften- for jo mere karotinindhold der
er i græsset – jo kraftigere gul bliver Kong Bars.
En mellemblød aromatisk ost, med en spiselig kitmodnet
natur skorpe. Osten er helt sin egen – lignende en fransk
gårdost med en fin balance mellem textur og smag.
Røde Kristian får sin karakteristiske røde farve af den
rødkit, osten er visket i. Rød Kristian er en gammeldags
håndlavet ost, der bliver vendt, visket og pakket i hånden.
Rødkit, som osten bliver visket i, bidrager ikke bare med
den fine farve, men er også med til at modne osten
udefra.
Mælken til Kong Bars kommer fra Bjerggaarden som
ligger på øen Barsø.
Lagring: Min. 12 uger
Der er ikke mange steder tilbage i Danmark, hvor man
laver oste i hånden efter gammeldags teknikker og
håndværk-traditioner. Men det gør man på Naturmælk
– det kan smages!
Smag: aromatisk, dyb, sødligt med et strejf af frugt.
Høost Natura
Hø-ost Natura er mild, lidt salt og tør i smag og konsistens,
og så smager den en lille smule forskelligt afhængig af
7